Parížske košíčky slávnostné


Parížske košíčky slávnostné

Náročnosť:
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 15 minút na 1 plech
Vystačí na: asi 24 porcií

Prísady:

Na cesto:

  • 130 g hladkej múky
  • 40 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • štipka soli
  • 1 KL Citrónovej arómy Dr.Oetker

Na náplň:

  • 1 balíček Parížskej šľahačky v prášku Dr.Oetker
  • 150 ml mlieka

Na ozdobenie:

  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • formičky na košíčky (Ø asi 5 cm)
  • cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  2. Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme.
  3. Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.
  4. Tip: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.


Elektrická rúra: 170 °C     
Teplovzdušná rúra: 150 °C                      
Plynová rúra: stupeň  3              
Doba pečenia: asi 15 minút

Späť na zoznam